Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Buurtfeest Hertsvelde-West 22/08

We zijn klaar voor onze vierde editie!

TriŽnnale stadswandeling met gids - 20/06

Een absolute aanrader!

Jaarprogramma Hertsvelde-West

We willen jullie hierbij graag ons jaarprogramma meegeven:

 

inschrijven kan via hertsveldewest@gmail.com; met de vermelding van de namen die je wil inschrijven. Ons buurtrekeningnummer verandert binnenkort; van zodra we het nieuwe nummer hebben, geven we het jullie door.

 

- Bezoek met een gids aan enkele kunstwerken van de Triënnale Brugge: zaterdag 20 juni in de namiddag (http://www.triennalebrugge.be/nl/) – inschrijven vóór 8 mei – 3 euro per persoon (gidsje met alle info over de werken van de Triënnale t.w.v. € 8 krijg je erbij)

 

- Opening filmfestival Mooov: donderdagavond 23 april om 20 uur in het Concertgebouw - film + receptie (www.mooov.be) – inschrijven vóór 15 april – 4 euro per persoon

 

- Ons buurtfeest – zaterdag 22 augustus vanaf 11 uur. Om 11 uur komt de act Quoi?fuur ons van een gek kapsel voorzien! (http://www.skriewer.be/aanbod/quoifuur/) – meer info en inschrijven voor ons buurtfeest volgt later, maar blokkeer deze datum zeker al in jullie agenda!

 

- Een namiddag petanque - met koffie en pannenkoek – zaterdagnamiddag 5 september om 14 uur in De Gulden Kamer (Sint-Kruis) – inschrijven vóór 15 april – gratis

 

- De leuke film Pride (https://www.youtube.com/watch?v=vsFY0wHpR5o) - zondagavond 11 oktober in cinema Lumière om 20 uur - met inleiding en drankje – inschrijven vóór 1 september – 3 euro per persoon
 

 

- Indien jullie interesse hebben om een creatieve workshop te volgen (o.a. haken, juwelen maken), dan kan je dit doorgeven aan Marjan; ze zou dit (bij voldoende interesse) willen organiseren via een kennis van haar. Meer info: marjan.dujardin@hotmail.com

 

Vele groetjes en op naar een veelbelovend jaar!

Barbara, Manon, Marjan, Sofie en Wout

Fotocollage spaghettiavond Hoeve Hangerijn

Datum buurtfeest 2015: 22/08

Dag buren,

Hou alvast zaterdag 22 augustus vrij in jullie agenda voor ons buurtfeest.

Groetjes,

Sofie, Barbara, Wout en Marjan

Bezoek aan historische tentoonstelling 14 - 18. Oorlog in Beeld | Brugge in Oorlog

Spaghetti avond 28/02 op Hoeve Hangerijn

Schrijf je nu in!

Foto's buurtfeest 15 augustus 2014

De foto's van de vierde editie van ons buurtfeest op 15 augustus kunnen jullie hieronder terugvinden. Met dank aan Els voor deze prachtige foto's.

Op naar editie nummer 5!

Wedstrijd 'buurten in beeld'

Onlangs werd het nieuwe project 'de toekomst van Brugge' gelanceerd.

Gelinkt aan dit project, werd de wedstrijd 'buurten in beeld' (http://www.detoekomstvanbrugge.be/nl/actueel/wedstrijd-buurten-beeld) gelanceerd.

Bedoeling is dat de buurten een leuke / originele foto doorsturen met een link naar hun wijk. We kunnen op ons buurtfeest een foto nemen met een link naar onze 'little free library'.

Hebben jullie tips / ideetjes om een originele foto te maken gelinkt aan boeken / een bibje / een verkleedattribuut met een link hiernaar / een dessertje met een link naar een boek / ... ?

Alle tips zijn welkom en mogen jullie zeker doorgeven!

De leukste foto krijgt een prijs en alle inzendingen krijgen ook een leuke verrassing.

Ps: schrijf jullie zeker in voor de toekomstdag op 15/09 in het Concertgebouw. Alle info op http://www.detoekomstvanbrugge.be/nl/actueel/toekomstdag-0

Save the date: spaghettiavond 2015

Noteer alvast in jullie agenda: de volgende editie van onze spaghettiavond gaat door op zaterdagavond 28 februari 2015 in Hoeve Hangerijn (www.brugge.be/hoevehangerijn).

Wandeling en bezoek aan de hoeve voor diegene die zin hebben om 16u, aperitief om 17u.

Meer info volgt later!

Uitnodiging buurtfeest 15 augustus

Schrijf jullie massaal in!

Tweede krantenartikel in het Brugsch Handelsblad van onze little free library

Krantenartikel in Het Laatste Nieuws van onze little free library

Krantenartikel in het Brusch Handelsblad van onze little free library

Krantenartikel in het Nieuwsblad van onze little free library

Krantenartikel in de Krant van West-Vlaanderen van onze little free library

Zondag 29 juni: inhuldiging little free libraryRecent werd in Hertsvelde-West in Sint-Andries een klein bibliotheekkastje geplaatst door het buurtcomité van Hertsvelde-West. Deze kleine bibliotheek is voor iedereen gratis toegankelijk. Het principe is eenvoudig: je haalt een boek uit het kastje en je zet er één van je eigen boeken voor in de plaats.

Het concept komt overgewaaid uit de Verenigde Staten en wereldwijd zijn er al duizenden dergelijke wijkbibliotheekjes actief. Little Free Library 13694 is echter het eerste in België.

Het buurtcomité van Hertsvelde-West diende een subsidieaanvraag in bij de Stad Brugge. Sinds dit jaar kan er een Brugse buurtcheque aangevraagd worden die een meer structurele bijdrage levert aan de samenhorigheid, de uitstraling en de leefbaarheid van de buurt. Deze cheque is los van de reeds bestaande buurtcheques die aangevraagd kunnen worden voor een ontspannend doel, zoals een wijkfeest. Een wijkbibliotheekje waar iedereen samen zorg voor draagt bevordert het gemeenschapsgevoel en stimuleert contacten met mensen uit je buurt. De stad steunt daarom dit initiatief met € 200. Met dit bedrag werd het materiaal aangekocht om het bibliotheekkastje te maken. De uitvoering gebeurde door één van de wijkbewoners. Verschillende bewoners van Hertsvelde-West hielpen met het samenstellen van de startvoorraad boeken.

Nu zondag 29 juni is er om 11 uur een aperitiefmoment voor de buren om op die manier het boekenkastje officieel in te huldigen. Dit is meteen ook een mooie start van de zomervakantie.

Voor diegene die het concept nog niet kennen:

Een "little free library' is de perfecte manier om goed leesvoer met elkaar te delen: de favoriete boeken uit je kindertijd of romans die je je vrienden zou aanraden; boeken die inspireren, leerzame boeken, strips en prentenboeken waar je kinderen te groot voor zijn geworden… Iedereen kan zijn steentje bijdragen om het kastje te vullen met toffe boeken! 

Iedereen mag er gebruik van maken: buren, hun familie en vrienden die op bezoek komen, toevallige voorbijgangers, …

Zie je een boek staan dat je interesseert: je haalt het boek uit het kastje en je zet er één van je eigen boeken voor in de plaats. Na het lezen heb je de keuze: je ruilt het boek terug voor een ander uit het bibliotheekje of je houdt het zelf of je geeft het door aan iemand die je kent. Als je de volgende keer een boek uit het bibliotheekje wil lezen, kan je dus het vorige geleende boek terug plaatsen of je zet er gewoon weer één uit je eigen collectie voor in de plaats. Zo blijft het aanbod wisselend en gevarieerd.

Meer info: www.littlefreelibrary.org 

Programma 2014

Dag buren van Hertsvelde(-West),
 
Indien jullie interesse hebben om aan één of meerdere van onze uitgekozen activiteiten deel te nemen, kan dit door het deelnameformulier - zie hieronder - in te vullen en vóór 15 maart terug te bezorgen per e-mail naar hertsveldewest@gmail.com of het te posten in de brievenbus van Hertsvelde-West nr. 5.
 
Hieronder vinden jullie meer informatie over de activiteiten die we uitgekozen hebben.
 
Schrijf jullie dus massaal in voor deze leuke activiteiten
 
Vriendelijke groeten en tot binnenkort,
 
Sofie, Wout, Barbara en Marjan
 

Spaghetti avond op Hoeve Hangerijn

De derde editie van onze spaghetti avond was alweer een groot succes. Bedankt iedereen voor de fijne avond!

Spaghetti avond zaterdag 18 januari 2014

Hertsvelde-West

Kijk hier nog eens terug naar 2013