Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

18 november - Film The Angels' Share

Op woensdag 18 december gingen we samen met enkele buren naar de film 'The Angels' Share' in de Lumière, dit dankzij de Brugse buurtcheques van de dienst Stedenbeleid.

Een film over kersverse vader en jeugddelinquent Robbie die van de rechtbank nog één kans krijgt om een gevangenisstraf te vermijden. Tijdens zijn werkstraf ontmoet hij Rhino, Albert en Mo, die net als hij door hun criminele verleden moeilijk werk vinden. Maar na een bezoekje aan een whiskyproeverij wijdt hun begeleider Henri hen stiekem in in de wereld van de whisky. Nooit had Robbie kunnen dromen dat drinken zo fundamenteel hun leven kon veranderen.
Een aangrijpende film, die naar goede Ken Loach traditie een sociaal bewogen verhaal perfect weet te vertellen in een leuke, entertainende film. Won vorig jaar de juryprijs in Cannes.
Na de film werd aan alle aanwezigen een drankje aangeboden en was er de mogelijkheid om whisky te proeven.

Derde editie van ons buurtfeest op 17 augustus 2013 was opnieuw een succes!

Op zaterdag 17 augustus 2013 vond de derde editie van ons buurtfeest plaats. Een gezellige dag met mooi weer, een lekkere barbecue, toffe babbels, volksspelen, een springkasteel, een ijsjeskar en een dessertbuffet (waarvoor een extra dankjewel aan Patrick, Els en Jessica!)

Op naar editie 4 in 2014!

Muurklimmen: niet voor watjes!

Dankzij de Brugse buurtcheques konden we met onze wijk gratis een initiatieles klimmen volgen op donderdag 27 juni in de nieuwe, 12 meter hoge klimzaal in het Bloso centrum van Julien Saelens. Een leuke avond waarbij hoogtevrees niet toegelaten was :-)

Een extra dankjewel aan de Brugse bergstijgers (Koen Bertrem in het bijzonder) en Jelle Maddelein voor de initiatie en het beveiligen!

Zumba!

Op vrijdag 14 juni konden de buurtbewoners kennis maken met een sessie zumba. Een geslaagde sessie bij Wout en Melissa thuis!

Met dank aan Adriana Cara Sanches voor deze initiatie!

Tweede editie speelstraat voor één dag een succes!

Op zondag 2 juni was het weer zover: de tweede editie van de speelstraat was een succes met mooi weer, oliebollen, grime, een springkasteel, ... Kortom: voor elk wat wils!

Spaghettiavond op 2 februari in Hoeve Hangerijn

hoeve hangerijn hertsvelde west sint-andries brugge

 

 

Op zaterdag 2 februari vond onze tweede spaghettiavond plaats, deze keer in Hoeve Hangerijn.  Er was voor elk wat wils: de dieren op de hoeve, een wandeling in het natuurgebied, cava en natuurlijk ook kinderchampagne, spaghetti, pannenkoeken met zelfgedraaid bananenijs (...) en vééél afwas, maar vooral: een hele leuke avond met de buren!

 

Bedankt om erbij te zijn en op naar de 3de editie in 2014!

Barbara - Marjan - Sofie - Wout

Bekijk hier een selectie van enkele sfeerfoto's:

hertsvelde-west spaghetti avond in hoeve hangerijn 2013 wout spaghetti hoeve hangerijn 2013 hoeve hangerijn hertsvelde west sint-andries brugge

Voor iedereen een fantastisch 2013!!


De dag is een appelboom, maar je moet zelf de appels plukken       - Toon Hermans -

 

Wij wensen je een  fantastisch 2013!!

 

Barbara - Marjan - Sofie - Wout

Kijk hier terug naar 2012